Opstal- en inboedelverzekering

Verzeker uw woning of appartement en inboedel tegen de gebruikelijke risico’s: inbraak, brand, storm, water, neerslag, glasbreuk en andere onvoorziene voorvallen. De voordelen van de verzekering via Capital Vision op een rij:

  • Verhuur van de woning is standaard en onbeperkt toegestaan
  • Glas is standaard meeverzekerd
  • Onze verzekeringen zijn ook beschikbaar voor Belgische- en Duitse eigenaren en voor Nederlandse expats met (verhuurde) recreatiewoning of appartement in Nederland
  • Niet gedekt is de schade die door uw gast is veroorzaakt. Raadpleeg hiervoor de verhuur voorwaarden van uw huurbemiddelaar

De opstal- en inboedelverzekering heeft een looptijd van één jaar, en is daarna per maand opzegbaar. Bij opstalverzekeringen wordt de herbouwwaarde verzekerd. Deze herbouwwaarde komt overeen met de kosten die moeten worden gemaakt om uw woning opnieuw te bouwen. Vraag uw makelaar naar de actuele herbouwwaarde of vul de herbouwwaardemeter in.

Appartementen hebben in het algemeen een opstalverzekering via de VVE. Het kan een verstandige keuze zijn uw appartement aanvullend te verzekeren i.v.m. dekking bij verhuur. Raadpleeg de hiervoor de verzekeringsvoorwaarden via de VVE.

Het verzekerd bedrag wordt jaarlijks aangepast (geïndexeerd) aan de hand van de gemiddelde stijging of daling van de bouwkosten.

De premie van de opstalverzekering is afhankelijk van de bouwaard van de woning. Voor woningen met een rieten kap of houten afwerking wordt hogere premie gerekend dan voor een woning met pannen dakbedekking of stenen buitenzijde.

De premie voor de inboedelverzekering is gebaseerd op de nieuwwaarde van de inboedel en wordt jaarlijks geïndexeerd.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Ook voor aansprakelijkheidsrisico’s ziet de verzekeraar verhuur als een zakelijke activiteit, waardoor deze risico´s niet zijn gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). De aansprakelijkheidsverzekering via Capital Vision dekt zowel de materiële schade als letselschade die kan ontstaan bij verhuur van uw woning of appartement.

Uw bestaande AVP dekt de risico´s voor u als eigenaar van de woning of appartement bij verhuur niet. Het betreft de mogelijke letselschade die een van uw huurders oploopt. Capital Vision heeft een passende aansprakelijkheidsverzekering waardoor u met een gerust hart kunt blijven verhuren.

Voorbeelden van mogelijke aansprakelijkheidsrisico’s zijn de schade die ontstaat indien een huurder letsel oploopt door het afbreken van de trapleuning of een vallende lamp. De aansprakelijkheidsverzekering via Capital Vision geeft dekking tot maximaal € 2,5 mln.